Segítség kezdőknek

Mi kell a főzéshez, alapfok!

 

A legprofibb szakácsoknak is szükségük van a konyhában olyan alapvető eszközökre, amik elősegítik a munkájuk gyümölcsét. Egy jól felszerelt konyhában, ha van egy „alapszettünk”, sokkal könnyebb és élvezetesebb lesz a főzés elragadó művészete!

 

 

Ami jó, ha van a konyhánkban:

2 db fazék

2 db lábos

1 db  jó serpenyő, ha kerámia bevonattal rendelkezik elkerülhetjük, az esetleges odaégést.

2-3 db vágódeszka (higiéniai okokból fontos, hogy a hús, zöldség, gyümölcs külön vágódeszkára kerüljenek )

2db keverőtál

2-3 db főzőkanál ( műanyag, fa ez ízlés dolga )

1 db húsvilla

1 db fordítólapát

4 db kés ( kenyérvágó, hámozó, éles húsvágó,  éles szeletelő )

1 db zöldséghámozó ( ez egy áldás  )

1 db kézi robotgép

1 db habverő

1 db botmixer

1 db mérőpohár

1 db reszelő

2 db szűrő/szita ( egy nagyobb tésztaszűréshez és egy kisebb passzírozó )

1 db konyhai mérleg

1 db fokhagymaprés

1 db sodrófa

2-3 db sütőforma

#mutimiahami