Borsós-csirkés raguval töltött burgonya

beans

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb burgonya

só; frissen őrölt bors

1 fej vöröshagyma

50 dkg csirkemellfilé

20 dkg zöldborsó

1 közepes sárga/zöld salátacukkini

3 evőkanál olaj

2 dl főzőtejszín

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítési javaslat:

A burgonyákat megmossuk, sós vízben héjastul megfőzzük. A tisztított hagymát apróra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk, a borsót sós vízben megfőzzük. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük.

 

Egy serpenyőt előmelegítünk, az olaja beleöntjük, a hagymát megpároljuk rajta, majd megpirítjuk benne a csirkemell kockákat. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a leszűrt borsót, beleöntjük a tejszínt, pár perc alatt sűrűre főzzük.

A burgonyákat kicsit hűtjük, majd hosszában félbevágjuk.

A belsejét kikaparjuk, a helyére betöltjük a ragut, és tepsibe téve 180 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

 

Jó étvágyat hozzá!

#mutimiahami