Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb burgonya
só; frissen őrölt bors
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg zöldborsó
1 közepes sárga/zöld salátacukkini
3 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
Elkészítési javaslat:
A burgonyákat megmossuk, sós vízben héjastul megfőzzük. A tisztított hagymát apróra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk, a borsót sós vízben megfőzzük. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük.
Egy serpenyőt előmelegítünk, az olaja beleöntjük, a hagymát megpároljuk rajta, majd megpirítjuk benne a csirkemell kockákat. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a leszűrt borsót, beleöntjük a tejszínt, pár perc alatt sűrűre főzzük.
A burgonyákat kicsit hűtjük, majd hosszában félbevágjuk.
A belsejét kikaparjuk, a helyére betöltjük a ragut, és tepsibe téve 180 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
#mutimiahami