Sárgabarackos-morzsás pite

peach crumble

Hozzávalók 12 szelethez:

 

A tésztához: 30 dkg liszt+ a nyújtáshoz; 1 csomag sütőpor; 8 dkg porcukor; 12,5 dkg vaj; 1 tojás; 7dkg tejföl

A töltelékhez: 1 kg sárgabarack; 15 dkg cukor; 8 dkg étkezési keményítő; 2 evőkanál sárgabaracklekvár

A morzsához: 14 dkg liszt; 20 dkg cukor; 1 csomag vaníliás cukor; 8 dkg vaj olvasztva

 

Elkészítési javaslat:

A töltelékhez a sárgabarackot kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd lábasba téve 2 dl vízzel és cukorral összeforraljuk, forrástól számítva 1 percig főzzük. Besűrítjük az 1 dl hideg vízben elkevert keményítővel, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tésztához a lisztet, a sütőport, porcukrot és a vajat tésztává gyúrjuk. ( Nem pihentetjük a tésztát)

A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd egy 30 cm átmérőjű piteformába helyezzük úgy, hogy az oldalára is jusson. A baracklekvárt a tésztára kenjük, majd egyenletesen rárétegezzük a kihűlt baracktölteléket.

A morzsához a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd adagonként folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Ne gyúrjuk, csak keverjük, hogy ne álljon össze, morzsás állaga maradjon.

A morzsát egyenletesen a barackos töltelékre rétegezzük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

#mutimiahami