Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg uborka, megtisztítva és összedarabolva
1 csokor kapor
1 mokkáskanál só
2 gerezd fokhagyma
4 dl natúr joghurt
1 csokor citromfűlevél
1 marék tökmag, szárazon megpirítva
1 pritaminpaprika, vékony csíkokra vágva
2 dl kovászos uborka leve
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
Elkészítési javaslat:
A felkockázott uborkát a fokhagymával, a joghurttal és az uborka levével turmixgépbe töltjük és hozzáadjuk a citromfüvet, borsot, sót és a kaprot, majd teljesen simára turmixoljuk.
Ezekkel, ha megvagyunk hűtőben pihentetjük kb 2-3 órát.
Tálaláskor meghintjük a pirított tökmaggal és aki szereti, néhány szál pritaminpaprikával díszítheti.
#mutimiahami