Hozzávalók 12 db tojáshoz:
6 db keményre főtt tojás
2 evőkanál mascarpone sajt
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
csipet só és őrölt bors ízlés szerint
10 dkg füstölt főtt tarja (darálva aprítógéppel)
Krémes szósz hozzávalói:
1 nagy flakon majonéz
3 db tojássárgája
porcukor
őrölt bors
pár csepp citromlé
2-3 db 20 %-os kisdobozos tejföl
Elkészítési javaslat:
A megtisztított hosszába vágott tojások sárgáját villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, tejfölt és a majonézt. Ezután összekeverjük az aprítógépben összedarált füstölt tarjával és sózzuk, borsozzuk.
Habosra kikeverjük, majd cukrászzsákba betöltjük és visszatöltjük a tojássárgás krémet a tojásokba. Úgy látványos, ha jó púposra töltjük őket.
Ezután összekeverjük habverővel krémesre a szósz hozzávalóit.
Egy tálba helyezzük a tojásokat és megöntözzük őket a majonézes szósszal!
Egy éjszakára hűtőben pihentetjük! Sültek mellé tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
#mutimiahami