A legprofibb szakácsoknak is szükségük van a konyhában olyan alapvető eszközökre, amik elősegítik a munkájuk gyümölcsét. Egy jól felszerelt konyhában, ha van egy „alapszettünk”, sokkal könnyebb és élvezetesebb lesz a főzés elragadó művészete!
Ami jó, ha van a konyhánkban:
2 db fazék
2 db lábos
1 db jó serpenyő, ha kerámia bevonattal rendelkezik elkerülhetjük, az esetleges odaégést.
2-3 db vágódeszka (higiéniai okokból fontos, hogy a hús, zöldség, gyümölcs külön vágódeszkára kerüljenek )
2db keverőtál
2-3 db főzőkanál ( műanyag, fa ez ízlés dolga )
1 db húsvilla
1 db fordítólapát
4 db kés ( kenyérvágó, hámozó, éles húsvágó, éles szeletelő )
1 db zöldséghámozó ( ez egy áldás )
1 db kézi robotgép
1 db habverő
1 db botmixer
1 db mérőpohár
1 db reszelő
2 db szűrő/szita ( egy nagyobb tésztaszűréshez és egy kisebb passzírozó )
1 db konyhai mérleg
1 db fokhagymaprés
1 db sodrófa
2-3 db sütőforma
#mutimiahami