Uborkaleves pirított tökmaggal és pritamin csíkokkal:

l_1406_cold-cucumber-soup-CUT1 (1)

Hozzávalók 4 személyre:

 

60 dkg uborka, megtisztítva és összedarabolva

1 csokor kapor

1 mokkáskanál só

2 gerezd fokhagyma

4 dl natúr joghurt

1 csokor citromfűlevél

1 marék tökmag, szárazon megpirítva

1 pritaminpaprika, vékony csíkokra vágva

2 dl kovászos uborka leve

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

 

Elkészítési javaslat:

 

A felkockázott uborkát a fokhagymával, a joghurttal és az uborka levével turmixgépbe töltjük és hozzáadjuk a citromfüvet, borsot, sót és a kaprot, majd teljesen simára turmixoljuk.

Ezekkel, ha megvagyunk hűtőben pihentetjük kb 2-3 órát.

Tálaláskor meghintjük a pirított tökmaggal és aki szereti, néhány szál pritaminpaprikával díszítheti.

 

#mutimiahami