Joghurtos-ribizlis kuglóf

LemonRedCurrantBuntCake-Medium1-1080x720

Hozzávalók 1 kuglófhoz:

22 dkg puha vaj + a formához

22 dkg porcukor + a tálaláshoz

3 db tojás

1 dl natúr joghurt

1 db citrom héja

½ csomag sütőpor

25 dkg liszt + a formához

15 dkg ribizli

 

Elkészítési javaslat:

 

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat és a joghurtot, majd a citromhéjjal és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a leszemezett ribizlit is.

A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd megtöltjük a masszával. 160 °C -ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.

#mutimiahami