Görög saláta egy picit másképpen

Fotó: Gáncs Erika

Hozzávalók 4 fő részére:

 

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

6-8 bazsalikomlevél finomra aprítva

1 citrom leve

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

1 kiskanál só

2-3 szál friss oregánó, levelei lecsipkedve

30 dkg paradicsom, kocákra vágva

30 dkg zöldpaprika, vékony karikákra vágva

1 közepes jégsaláta, kis darabokra tépkedve

20 dkg fekete és zöld olívabogyó vegyesen

30 dkg tofu, kockákra vágva

10 dkg feta sajt

 

Elkészítési javaslat:

A pácléhez az olívaolajat a bazsalikommal, fokhagymával, oregánóval, sóval és a citrom levével összekeverjük. Ezután beletesszük a tofut és a feta sajtot. Összeforgatjuk úgy, hogy a pác egyenletesen befedje a hozzávalókat. A legjobb, ha légmentesen záródó, fedeles dobozba tesszük. Legalább 1 napig hűtőben érleljük,  és néha összerázzuk. Másnap a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a jégsalátát, és az olívabogyót a pácolt tofuval és fetával összeforgatjuk.

Ezután sültek mellé, vagy csak magában tálaljuk.

#mutimiahami