Hozzávalók 4 fő részére:
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
6-8 bazsalikomlevél finomra aprítva
1 citrom leve
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál só
2-3 szál friss oregánó, levelei lecsipkedve
30 dkg paradicsom, kocákra vágva
30 dkg zöldpaprika, vékony karikákra vágva
1 közepes jégsaláta, kis darabokra tépkedve
20 dkg fekete és zöld olívabogyó vegyesen
30 dkg tofu, kockákra vágva
10 dkg feta sajt
Elkészítési javaslat:
A pácléhez az olívaolajat a bazsalikommal, fokhagymával, oregánóval, sóval és a citrom levével összekeverjük. Ezután beletesszük a tofut és a feta sajtot. Összeforgatjuk úgy, hogy a pác egyenletesen befedje a hozzávalókat. A legjobb, ha légmentesen záródó, fedeles dobozba tesszük. Legalább 1 napig hűtőben érleljük, és néha összerázzuk. Másnap a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a jégsalátát, és az olívabogyót a pácolt tofuval és fetával összeforgatjuk.
Ezután sültek mellé, vagy csak magában tálaljuk.
#mutimiahami