Hozzávalók 4 személyre:
6 db paradicsom
15 dkg leveles spenót
2 gerezd fokhagyma
só; frissen őrölt bors; szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg krémes kecskesajt
1-2 evőkanál olaj
Elkészítési javaslat:
A paradicsomot megmossuk, kalapját levágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejét. Vizet forralunk, a mosott spenótleveleket beledobjuk 1 percre, leszűrjük, majd leturmixoljuk a tisztított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
A szószt kicsit sűrítjük a zsemlemorzsával. A kecskesajtot hozzákeverjük, majd a masszát visszatöltjük a paradicsomokba.
Kerámiába ültetjük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, és 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
#mutimiahami