Kecskesajtos spenóttal töltött paradicsom

mozarellával-töltött-paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

6 db paradicsom

15 dkg leveles spenót

2 gerezd fokhagyma

só; frissen őrölt bors; szerecsendió

2 evőkanál zsemlemorzsa

10 dkg krémes kecskesajt

1-2 evőkanál olaj

Elkészítési javaslat:

A paradicsomot megmossuk, kalapját levágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejét. Vizet forralunk, a mosott spenótleveleket beledobjuk 1 percre, leszűrjük, majd leturmixoljuk a tisztított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

A szószt kicsit sűrítjük a zsemlemorzsával. A kecskesajtot hozzákeverjük, majd a masszát visszatöltjük a paradicsomokba.

Kerámiába ültetjük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, és 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

#mutimiahami